Събранията за Обсъждането на ОУП Варна през септември

Go down

Събранията за Обсъждането на ОУП Варна през септември

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Сря 08 Юли 2009, 11:02 am

Искане:Изпълнено!

http://vlastta.com/nivo1.php?id1=&id2=&id3=2684&table=drugi_temi&sluchai=1

http://www.dnevnik.bg/morski/2009/07/07/751353_obsujdaneto_na_oup_na_varna_zapochva_prez_septemvri/

С проекта за ОУП вече можем да се запознаем на сайта на Община Варна

Днес Кирил Йорданов информира, че на сайта на Община Варна вече може да се намери пълната информация по проекта на ОУП на града. Там, по думите му, вече е налична и екологичната оценка към плана. Качването на плана е с цел да се даде възможност на гражданите да се запознаят с него преди стартирането на обществените обсъждания.

„Имаме готовност да стартираме обществените обсъждания още от следващата седмица. Считам обаче, че е най-подходящо да ги насрочим за септември месец, след отпускарския сезон”, коментира Йорданов. Той добави, че иска да присъства лично на всяко едно обществено обсъждане на плана, а това не може да стане, ако те се проведат през август.

По темата за ОУП, кметът посочи още, че ще стартира проверка за реализираните южно от плаж „Галата” строителни мероприятия.
„Имах възможността да мина в тази посока на лодка и констатирах, че в областта на „Фичоза” има изграден хотел на самия бряг, виждат се строителни работи в гората, а също се забелязва изграждането на ограждения с цел ограничаване на достъпа, като за частни плажове. Трябва да проверим на какво основание се прави всичко това”, поясни Йорданов.


Последната промяна е направена от арх. Калина Митева Павлов на Пон 13 Юли 2009, 11:48 am; мнението е било променяно общо 1 път

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

една особеност за Варна

Писане by Julyan von Emona on Съб 11 Юли 2009, 12:15 pm

Съгласно §6 ал.1 ЗУТ "§ 6. (1) Действащите към деня на влизане в сила на този закон териториалноустройствени планове, общи и подробни градоустройствени планове запазват действието си. Посочените планове се изменят при условията и по реда на този закон."
За Варна съществува одобрен с решение на министерския съвет и действащ (съгласно повдигнатия с черен курсив текст) към днешна пдата ТУП. Решението на МС, ако е необходимо ще издиря и посоча допълнително!. След като ТУП- Варна е действащ следва ли и при какви условия ОУП - Варна да се съобразява с него - евентуално да му противоречи. Във втория случай второто изречение от §6 ал.1 ПР на ЗУТ, относно изменението на ТУП, в известен смисъл остава под въпрос тъй като съгласно ЗУТ няма ред за изменение на заварени ТУП. За излизане от този тупик не следва ли поне някакъв съгласувателен акт от страна на МС.

Julyan von Emona

Брой мнения : 43
Registration date : 31.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

ОУП е публикуван във в. Строитеслво градът

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Пон 13 Юли 2009, 2:52 pm

ОУП е публикуван на диск във в. Строитеслво градът днешния брой от 13.07.2009г.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Събранията за Обсъждането на ОУП Варна през септември

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите