ПП на ОУП е готов

Go down

ПП на ОУП е готов

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Пон 01 Юни 2009, 12:53 pm

Предварителният проект на устройствения план на Варна е готов

http://moreto.net/novini.php?n=47054

ТПО – Варна, предаде на Община Варна предварителния проект на Общия устройствен план, Екологичната оценка, както и Оценката за съвместимост по Натура 2000.

Преди ден кметът на града Кирил Йорданов изпрати материалите до Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Предстои МРРБ да насрочи съвместно заседание на Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика /НЕСУТРП/ и Общински експертен съвет по устройство на територията /ОЕСУТ/ за работно разглеждане на предварителния проект за нов ОУП. В предложението за състав на експертния съвет са включени разширения състав на ОЕСУТ по Закона за черноморското крайбрежие, главните архитекти на районите, началниците на отдели в Община Варна, представители на експлоатационните дружества, както и представители на Камарата на архитектите и на Съюза на архитектите в България.

Успоредно с това предстои МОСВ да изрази своето становище по Наредбата за Екологична оценка, включително и по отношение на качеството на доклада за Оценката за съвместимост.

След изготвянето на становището от страна на МОСВ и след провеждането на заседанието на НЕСУТРП, Община Варна ще определи местата за обществен достъп до информацията по Общия устройствен план и Екологичната оценка и ще стартират процедурите по обществени консултации и общественото обсъждане.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите