ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА ВАРНА 30 март 2009

Go down

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА ВАРНА 30 март 2009

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Пон 30 Мар 2009, 4:18 pm

30 март 2009 година

31 март, вторник
10.00 - Връчване на наградите “Златната маска” по повод Международния ден на театъра – 27 март.
Фоайе на ІІ етаж
10.00 - Общинско ученическо състезание “Защита при бедствия и аварии- 2009”. Състезанието протича на два етапа. Първият теоретичен етап ще се проведе в ПГ по туризъм. Вторият практически етап ще започне от 13.00 часа в Морската градина, на поляната североизточно от Пантеона.

11.00 - Кметът Кирил ЙОРДАНОВ ще се срещне със Сийм Калас - заместник-председател на Европейската комисия.
Община Варна
12.00 - Редовна пресконференция на кмета на община Варна Кирил ЙОРДАНОВ.
Зала “Варна”
2 април, четвъртък
14.00 - Кметът на Варна ще се срещне с депутати от Бундестага, членове на работната група по въпросите на туризма.
Зала “Варна”
3 април, петък
11.00 - Кирил ЙОРДАНОВ ще присъства на тържествата по повод 130 години от обявяването на София за столица на България.
София


***********************************
От 1 април се въвежда лятно работно време на ледената пързалка в Спортно-развлекателния център “Младост”. Сесиите за пързаляне вече ще започват от 10 часа сутринта и ще бъдат на всеки четен час, като последната започва от 20.00 часа и продължава до 22.00 часа. Каним всички гости и жители на Варна да посетят пързалката.

************************************

Проект “Круизен трафик и градско обновление на града – пристанището, ключов фактор за устойчива икономика, социално и градско развитие” (CTUR)
програма URBACT II


Община Варна участва с проект в програма URBACT II със заглавие “Круизен трафик и градско обновление на града – пристанището, ключов фактор за устойчива икономика, социално и градско развитие” (CTUR). Целта на проекта е локализиране на добри партньори – градове, региони и пристанищни администрации и изграждане на тематична мрежа за обмен на добри практики и нови методи за интегрирано градско развитие на морските градове. Очакваните резултати от проекта са създаването на стратегии, свързани с възможностите за круизен туризъм и обновяването на градската пристанищна зона, усвояването на градските части от историческо значение и изоставените индустриални зони, както и създаването на работни места. Водеща организация на проекта е община Неапол, Италия. Партньори по проекта заедно с община Варна са общините Аликанте (Испания), Дъблин (Ирландия), Матосиньос (Португалия), Хелзинки (Финландия), Родос (Гърция), Рощок (Германия), Триест (Италия), както и Пристанищни власти на Неапол (Италия), Пристанищни власти на Доуро (Португалия) и Регионални власти на Валенсия (Испания).

Проектът има продължителност 36 месеца и е разделен на две фази. По време на първа фаза (април – септември 2008г.) беше уточнено партньорството и дейностите на проекта. На 21.01.2009 г. Секретариатът на оперативна програма URBACT II официално одобри проект CTUR за втора фаза на реализиране. Втора фаза е с продължителност 30 месеца. Сформира се местна експертна работна група от представители на академичните среди, бизнеса и НПО от морския сектор, която да изготви местен план за действие, като резултат от обмена на добри практики и дейностите на проекта. Местният план за действие представя пакет от приоритетни действия, които да подобрят влиянието на круизния трафик върху възстановяването на градската пристанищна зона и икономическото и социалното развитие.
Първата работна междупартньорска среща по проекта ще се проведе във Варна на 2 и 3 април 2009г. Участие в нея ще вземат всички партньори по проект CTUR, както и представителите на местната работна група.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите