До месец и половина,документите ще бъдат обработени-Жечев

Go down

До месец и половина,документите ще бъдат обработени-Жечев

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Пон 16 Мар 2009, 9:32 pm

Проекти за милиони на камара пред асансьора
http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=23264

„До месец и половина нещата ще влязат в ритъм и документите ще бъдат обработени“ - коментира зам.-кметът арх. Венелин Жечев. За да насмогнат, общинските служители работят в извънработно време и остават до късно над книжата.

На 5-ия етаж в общината


Чиновници и посетители се препъват в купищата със строителни книжа

Архитектурни проекти за милиони левове са нахвърляни на камара в коридор на 5-ия етаж в община Варна, установи репортерска проверка на в. „Народно дело“. Там се намира архитектурният отдел, който трябва да разглежда всички строителни намерения в морската столица. Чертежи за хотели, кооперации и дори цял мол, изчислявани с месеци, са натъпкани в куфари, туристически чанти или пък най-обикновени найлонови торбички. Ценните документи се изпречват буквално пред краката на всеки, който излиза от асансьора, алармираха архитекти, които се притесняват, че трудът им може да изчезне в така създадения ред.
Екипът на вестника имаше възможност да разгледа спокойно какво има в торбите. При желание нямаше абсолютно никакъв проблем да си тръгнем с някоя от чантичките. Никой от 10-ината служители, които минаха покрай нас, не ни направи забележка, че се навъртаме край документацията. За легитимация и дума не стана.
Реално достъп до проектите имат абсолютно всички работещи в общината, както и стотиците посетители. Въпреки че охраната на партера винаги иска пропуск, за да ви пусне по етажите, вероятността да се разбере кой е свил книжата е минимална предвид големия човекопоток, твърдят архитекти. На някои от тях се е налагало да си търсят творчеството в купа.
Все пак проектите са подредени, като на стената е закачена указателна табела за района, за който се отнася. Внушителната камара не се изчерпва с количествата пред асансьора, а задръства и стаите на чиновниците, които трябва да ги прегледат.
Напливът от проекти към общината нарасна главоломно, след като кметът иззе от районните кметове функциите да издават разрешителни за нови строежи. Досега кметството даваше зелена светлина само за сгради над 15 метра. Градоначалникът мотивира решението си с разкрити фрапиращи нередности в работата им. Обемът от работа обаче явно идва нанагорно на чиновниците в общината и работата се затлачва, оплакват се архитектите.
„До месец и половина нещата ще влязат в ритъм и документите ще бъдат обработени“ - коментира зам.-кметът арх. Венелин Жечев. За да насмогнат, общинските служители работят в извънработно време и остават до късно над книжата.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите