Десетки варненски ченгета готвят автопоход към столицата

Go down

Десетки варненски ченгета готвят автопоход към столицата

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Съб 14 Мар 2009, 3:41 pm

Десетки варненски ченгета готвят автопоход към столицата
http://www.chernomore.bg/news.php?nid=43102Десетки варненски ченгета се готвят да се включат в националния полицейски протест, който ще се проведе на 15 март пред Чешкото посолство, научи “Черно море”. Полицаите са запазили места в автобус, като срещу 25 лв. на човек ще могат да се придвижат до столицата. В цената е включено и връщането им след протеста. До момента 35 служители са заявили желание да ползват автобусния транспорт, обясни пред репортер на “Черно море” един от организаторите. Рейсът ще потегли в 4 ч. от Катедралата. Много колеги ще пътуват и с личните си автомобили, като ще си поделят разходите с пътуващите с тях. Очакваме най-малко 100-150 варненски служители от полицията, граничния полицейски участък и пожарната да се включат в националния протест в София, обясниха още местните организатори. Автоколоната ще се придвижи по автомагистрала "Хемус", където в нея ще се влеят автобуси и коли на служители на реда от цяла Северна България. Обмисляме да развеем българския флаг на пилотната кола, както и на тази, която ще е последна, заяви организаторът. МВР служителите предвиждат още да се съберат край Долни Богоров, където да се обединят. Столицата ще бъде "атакувана" от автоколони най-малко от две страни. Колегите, които пристигат от магистрала "Тракия" също обмислят варианта да се обединят преди София, разказаха организаторите. Смятаме, че с внушителното си присъствие ще заявим пред ръководството на МВР, обществеността и ЕС, че сме готови да отстояваме исканията си, като основното ни е министерството да е силно и можещо, служейки на обществото. Мястото на "акцията" е градинката пред посолството на Република Чехия. То е подбрано заради ротационното й председателство на Съвета на Европа. Така служителите на МВР искат да привлекат вниманието на цялата европейска общност, чиято външна граница защитават, обясниха служителите. Те се готвят да съберат старите си пагони и да ги връчат на управляващите. Очаква се протестиращите да облекат светлоотразителни жилетки, с които всяка кола трябва да бъде оборудвана според Закона за движение по пътищата.
Колеги, бъдете там, за да покажем на обществото, че нашето огромно желание е МВР да работи за опазването на човешкия живот, собствеността на българския данъкоплатец от най-бедния до най-богатия, да кажем твърдо "Не" на мафията. Искаме да покажем, че с ограниченията на горива и всякакви консумативи, с безпаричие и ниска мотивация не се ломи жив престъпник. Нека тези, които престъпват закона да срещнат нашия твърд отпор. Разчитаме на съпричастност от страна на българското общество. Не искаме да ни поставят на колене и да ни се присмиват престъпници и групировки. Елате и направете за себе си това, което държавата отказва да направи за вас. Не се страхувайте да дойдете в София, вие се борете за едно единствено нещо, а то е МВР да го има и след нас, но такова с каквато цел е създадено- да се бори с престъпността. С този призив организаторите разчитат да обединят колегите си и обществото за отстояване на позицията си.
Световно известната народна певица Янка Рупкина ще пее на протеста на полицаите пред Чешкото посолство, съобщи expresbg.com. Според информацията се очаква в концерта участие да вземе и група "Епизод". Водят се разговори и с детски ансамбъл, който да забавлява хлапетата на служителите на реда, тъй като голяма част от тях ще пристигнат за събирането в София със семействата си. Предвидено след концерта да има шествие на полицаите, което ще тръгне от парка "Заимов" и ще завърши на площад "Независмост" в центъра на столицата до сградите на Министерски съвет и президентството. Ченгетата очакват и международна подкрепа, като към тях може би ще се присъедини и председателят на Съюза на криминалистите в Германия Клаус Янсен.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Декларацията на полицаите бе връчена на консула на Чехия

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Нед 15 Мар 2009, 2:42 pm

Декларацията на полицаите бе връчена на консула на Чехия
http://www.focus-news.net/?id=n1147933&chain=1

София. Вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов връчи от името на полицаите декларацията им на консула в чешкото посолство, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Служителят на посолството каза, че ще предаде документа на неговите адресати. Консулът обясни, че посланикът Мартин Клепетко не е могъл да се срещне с полицаите заради ангажименти.
В момента членове на УС на новия полицейски синдикат поднасят цветя на паметника на Васил Левски. Там полицаите запазиха едноминутно мълчание.
Движението в района е блокирано.
Галина ДИМОВА

В парка „Заимов” (преименуван на парк „Оборище”) са се събрали около 5 000 души.
Галина ДИМОВА

Полицейското митинг-шествие достигна сградата на Народното събрание

София. Полицейското митинг-шествие достигна сградата на Народното събрание, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Полицаите оставиха пред парламента ковчега, който носиха. Когато го отвориха в него се видя надпис „МВР”. В ковчега имаше и няколко полицейски пагона. Освен това някои от полицаите хвърлиха пагоните си в ковчега. По този начин служителите на реда показаха отношението си към състоянието на системата, в която работят.
Площад „Народно събрание” е препълнен с хора. Виждат се много развети знамена. Една част от полицаите решиха да застанат точно до паметника на Цар Освободител и да развеят оттам българското знаме.
Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано до преминаването на шествието.
Галина ДИМОВА

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=330434

Недоволните служители на МВР организират концерт в парка „Заимов”
София. Концертът, който се очаква да започне в парка „Заимов”, е организиран от недоволстващите полицаи и е подкрепен от техния нов синдикат. Това каза пред журналисти Иван Савов, представител на синдиката, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Стотици са хората, които продължават да се събират на мястото на т.нар. културно-масово мероприятие. В програмата на протеста ще участва детска фолклорна формация „Звънче”, певицата Ваня Костова, както и Васко Кръпката.
Сред полицаите се говори, че ръководството на МВР оказва натиск върху СГС да забави регистрацията на новия полицейски синдикат и така полицаите да останат без собствена легитимна синдикална структура. Галина ДИМОВА

София. Символичен ковчег се появи на културно-масовото мероприятие на служителите на МВР в парка „Заимов”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Полицаи със служебни униформи, но с лентички със знамето на България, са заобиколили ковчега без да помръдват. Те не отговарят на поставените им от журналистите въпроси.Концертът продължава.
Галина ДИМОВА

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите