Пресконференция на кмета от 24.02.2009

Go down

Пресконференция на кмета от 24.02.2009

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Вто 24 Фев 2009, 3:23 pm

Видео запис от gsm можете да изтеглите на: http://file.bg/c8847OqIWrF
Края на пресконференцията е записана на аудио на: http://file.bg/c8848reQOmX

По интересните теми:

1. Кризисен план предвижда съкращаване на служители от администрацията, както на община Варна, така и от районите.

2. Вариантите за моста над езерото още се разисквали, но в София, не се решавали от Варна. Почти било сигурно, че варианта през местност Орехчето отпада (към края на видео записа).

3. Въпреки, че е изтекъл срока на забраната на МРРБ за строителство в морската градина, такова кмета нямало да допусне като за това ще се позове на новия ОУП на Варна (на аудио записа).


Последната промяна е направена от арх. Калина Митева Павлов на Нед 22 Ное 2009, 6:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Мнение

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Вто 24 Фев 2009, 3:31 pm

Разкриване на умишлена или неволна заблуда - Мостът за който решението ще се вземе в София е трасето на магистрала Черно море. Останалите мостове с градско значение си ги решаваме ние. Този през м. Орехчето винаги е бил планиран да бъде от това място и беше под въпрос дали ще е от местно или от национално заначение. За моста от градско значение до аспаруховия имаше варианти. Май до края няма да можем да ги оправим тия мостовеSmile кой какво планира, кой кого лъже? Smile)))))
А дори на решенията взимани в София, Варна може и трябва да се опитва да влияе в своя полза, ако обаче знае кое е в нейна полза! И влиянието освен чрез кмет и общински съвет може да става чрез граждански организации и браншови организации.


ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, ЧЕ ДИСКУСИИТЕ БЯХА ПРЕМИНАЛИ ОТКРИТО И В ТОН НА ВЗАИМНИ КОМПРОМИСИ И РАЗБИРАТЕЛСТВО И ВЛАСТ, НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ И БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ БЯХА НА ЕДНО МНЕНИЕ КЪДЕ КАКВИ МОСТОВЕ СА НУЖНИ НА ВАРНА И ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО ЦЯЛО.

ТОГАВА НАИСТИНА НЯМАШЕ ДА ЧАКАМЕ КАКВА СЪДБА ЩЕ НИ ОПРЕДЕЛЯТ В СОФИЯ, А ЩЯХМЕ ДА СМЕ ДОСТОЕН ВЛИЯТЕЛЕН ПАРТНЬОР ЗА РЕШАВАНЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАЦИОНАЛНО НИВО.

А АКО ВАРНА С ВСИЧКИТЕ СИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОСТИГНЕ КОНСЕНСУС И СЪС СОФИЯ ЗА МОСТОВЕТЕ - ТОГАВА ЩЕШЕ БЪЛГАРИЯ ДА Е ДОСТОЕН ПАРТНЬОР В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, А НЕ ПОДЛОГА КАКВАТО СМЕ СЕГА (ИЛИ ТУРСКА ТОАЛЕТНА АКО ВИ ХАРЕСВА ПОВЕЧЕ)!

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

!!!!!!!!!!!!!

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Вто 24 Фев 2009, 8:49 pm

Изцепката на кмета е по-яка от колкото си мислех! Пълни лъжи и глупости говори на пресконференцията си.

Ето инфомация за планираните от София мостове: http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=678889
Има и карта. И трите варианта, които се обсъждат са около Белослав и защитена зона Ятата. Никое трасе не се е и доближава до с. Казашко, с. Константиново или м. Орехчето както той днес показва и обяснява !!!!!!!!!
И както пише в статията моста при Казашко си е наш мост измислен от проектантите на ОУП, а не от светилата в София. И как би могло да бъде иначе като той не е част от трасето на магистрара Черно море. Той е част от градската комуникационна система на Варна и играе роля за свърсването на Варна с магистралата.

"Проектантите се придържат към заложеното в предварителния проект на общия устройствен план на Варна, в който е предвидено едно преминаване през Варненското езеро, близо до морската столица. Според проектоплана има втори мост над Варненското езеро и той ще бъде разположен в района на село Казашко. Това ще позволи директно включване от автомагистрала "Черно море" към Тополи, летището, отвеждане на трафика към курортите и продължаване към Дуранкулак."

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пресконференция на кмета от 24.02.2009

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите