Планът на Варна стигна до Брюксел

Go down

Планът на Варна стигна до Брюксел

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Пет 13 Фев 2009, 9:31 pm

Планът на Варна стигна до Брюксел

http://www.dnevnik.bg/morski/2009/02/12/674167_planut_na_varna_stigna_do_brjuksel/

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Европейската комисия се захваща с проекта за ОУП на Варна

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Нед 22 Ное 2009, 6:17 pm

Европейската комисия се захваща с проекта за ОУП на Варна

http://moreto.net/novini.php?g=%CE%D3%CF%20%C2%E0%F0%ED%E0

Комисията по петициите (КП) към Европейския парламент (ЕП) е поискала от Европейската комисия да проведе предварително проучване относно сигналите за нередности по приетия предварителен проект за Общ устройствен план на Варна. Това съобщиха днес от инициативните комитети при кв. Изгрев и местността Сотира, получили отговор лично от председателя на Комисията по петициите при Европейския парламент г-жа Ермина Мазони. В писмото г-жа Мазони уведомява гражданите, че КП е разгледала жалбата им и счита, че повдигнатите въпроси са допустими съгласно правилника за дейността на ЕП. В резултат на това, Комисията по петициите е поискала от Европейската комисия да проведе предварително проучване, за което жалбоподателите ще бъдат допълнително информирани.

Жалбата на гражданите е във връзка с подмяната на карти и установени нередности при процедирането на Плана за улична регулация (ПУР) на съответните квартали. „Съобщението за предварителен проект на ПУР беше обявено официално в Държавен вестник на 10.02.2009, но в процеса на публичното му обсъждане бяха подменени карти с нанесени различни планоснимачни номера и размери на парцелите, с наименование „окончателен проект” и разлика в посочените съоръжения на техническата инфраструктура на база на неправомерно приетия към момента предварителен проект на ОУП в нарушения на ЗУТ (липса на екологична оценка, на публични обсъждания, на обнародвана в ДВ заповед на министъра на МРРБ и неприети предварително правила за застрояване)”, разясняват недоволстващите.

Те са получили писмо лично и от г-н Гиньо Ганев – омбудсман на Република България. Същият ги уведомява, че на основание чл. 19, ал.1, т. 6 от Закона за омбудсмана е препоръчал на „председателя на Общинския съвет Варна конкретните възражения и предложения на инициативния комитет на жк Изгрев и м. Сотира в съответствие със законовите им задължения да бъдат внимателно разгледани и взети предвид с оглед на тяхната основателност. Да се прецени доколко е целесъобразно предвиденото трасе на бул. „Варна”, преминаващо през кв. Изгрев. Да се съобрази наличието на свлачищен район с оглед специфичните изисквания и конкретните превантивни мерки за тези случаи. Да се вземат предвид конкретните предложения и възражения, дадени в нарочно становище на архитектите – членове на КАБ и САБ”.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите