Мъртва Конституция

Go down

Мъртва Конституция

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Съб 07 Фев 2009, 5:19 pm

Лошите бизнес-обществени практики - корупцията, умъртвяват Конституцията на България с единствената цел да подчинят обществото и да го експлоатират безпощадно.

http://www.vsekidom.com/index.php?option=com_content&task=view&id=309&Itemid=26

Интервю със Стефан Гамизов

ето част от текста:

Консултирате компании за предотвратяване на лоши бизнес практики, разкажете ни?
Собственик съм на една от шестте компании в Европа, които се занимават с предотвратяване на т.нар. лоши бизнес практики. Това означава, че ние се занимаваме с унищожаването на всичко онова, което е толкова мразено в българското общество - корупция, заговори, различни форми на измами и злоупотреби – за корпоративни клиенти. Това, което българските служби за сигурност и правоохранителни органи трябва да вършат в полза на обществото, но не вършат, ние го вършим за корпоративни клиенти. Тези клиенти държат тяхната дейност на територията на България да бъде изцяло в рамките на обществения интерес. Тъй като на нашата територията е невъзможно да разчиташ на правоохранителните органи да те предпазят от жестоката агресия на тези лоши практики, да употребим меката форма, ние се занимаваме да създадем един поносим свят за тяхното нормално функциониране. Работим като консултанти, като съветваме клиентите си какво да предприемат. Проектите за които се грижим в момента са на стойност от порядъка на 300 милиона евро.Този бизнес е специфичен и рядко практикуван поради това, че за него има малко клиенти. Болшинството корпоративни субекти, които идват на територията на България пристигат заради корупцията. Ние сме икономическия Банкок в Европа. Тук могат да се натрупат умопомрачителни печалби, тъй като няма кой да защитава обществения интерес по никакъв начин. Елитът в България представен от висши чиновници и богати бизнесмени са в заговор с цел да присвояват нерагламентирани облаги от обществото. Те предоставят всичките си възможности на всеки чужд икономически субект, който е готов да им помогне да присвояват колкото се може повече. Важното в случая е, че обществото не реагира по никакъв начин.
Как обществата на Запад се предпазват от това? Там има отлично урегулирани механизми, законови и граждански да се наблюдава поведението, както на чиновниците, така и на корпоративните субекти, така че то да не се отклонява от общоприетата норма. В САЩ има закон, който забранява на американски компании да подкупват чужди длъжностни лица, като последствията от това са жестоки. За да бъде задействан този закон, да има процедура по него, трябва съответният орган да бъде сезиран от американски гражданин или юридическо лице. Би трябвало в България да има живо гражданско общество, което да комуникира с подобни организации в САЩ и да осъзнава логиката на наличието на подобни практити.Ще цитирам американския закон: "Забранява се на американските компании да лишават гражданите на чужди държави от правото политиците да им служат честно". Дълбоко разбиране относно работата на механизма наречен общество и как за него се полагат грижи във всеки един аспект така, че той да не бъде затруднен, даже да не бъде повреден този механизъм.
Такива закони има в Западна Европа и във всички развити общества. В България компаниите пристигат заради огромните печалби, които в собствените им държави не могат да получат, но това не са печалби, а чисти злоупотреби и присвоявавне на пари. В техните общества те веднага ще бъдат преследвани от правоохранителните органи, от гражданските организации, ще бъдат заведени стотици дела и няма да имат възможност да подкупят съда да си затвори очите.
Важно е хората да разберат, че конституцията в България е мъртва и имаме наложена форма на диктатура, която доскоро наричах диктатура на корупцията, но всъщност това е диктатура на лошите бизнес-обществени практики. Хората, които ги практикуват са умъртвили конституцията с единствената цел да подчинят обществото на своята перверзна и мрачна представа за това как трябва да изглежда това общество, като единствената им цел е да го експлоатират безпощадно.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите