Планът за кв. "Изгрев" влиза във финална фаза

Go down

Планът за кв. "Изгрев" влиза във финална фаза

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Вто 11 Ное 2008, 10:34 pm

Планът за варненския квартал "Изгрев" влиза във финална фаза

http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=579379

Планът за улична регулация на квартал "Изгрев" във Варна е на финалната права. Проектантският екип на "Трафикконсулт" е съгласувал чертежите с предвижданията на бъдещия общ устройствен план за района.
До две седмици планът за "Изгрев" ще бъде внесен в община Варна. След което ще се разгледа от Експертния общински съвет по устройство на територията, съобщиха за "Строителство Градът" от отдел "Градоустройство" към дирекция "Архитектура, градоустройство и градоустройствено планиране" в община Варна.
Планът ще бъде обявен в Държавен вестник и местната преса. Заинтересуваните граждани ще имат един месец срок, за да обжалват. Техните претенции ще бъдат разгледани, а уважените молби ще бъдат коригирани в плана. След това документът ще бъде внесен за гласуване в общинския съвет. Очаква се това да стане до края на годината. Заради липсата на план за улична регулация в "Изгрев" има забрана за строителство. За това и търговията с имоти там е замряла засега.
До средата на следващата година най-вероятно селищните образувания Зеленика, Орехчето, Тополи, Планова и Сълзица също ще имат планове за улична регулация, съобщиха от община Варна. Това ще позволи на собствениците на терени в тези райони да реализират инвестиционните си намерения. Планът ще укаже къде ще има пътища, къде ще мине подземната инфраструктура и къде ще се отчуждава. Изработване на план за улична регулация бе възложено от община Варна на фирма "Визура" ЕООД. Дружеството ще трябва да изработи такъв план и за курорта "Чайка". Проектите ще се правят въз основа на технически задания, предоставени от община Варна. Цените на подходящите за строителство терени в Зеленика започват от 80 евро за кв.м. Готовите жилища там се продават при цена над 700 евро за кв.м. В Планова собствениците искат около 30 - 40 евро за кв.м за парцел с осигурени ток и вода. Хубавите терени в Сълзица се предлагат при цена за кв.м между 20 и 30 евро.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

ПУР ИЗГРЕВ за справка

Писане by cecy on Нед 06 Мар 2011, 6:49 pm

Здравейте
Как мога да намеря копие на ПУР Изгрев, от което свободно да правя справки?Не на хартиен носител а като разработка, която при нужда да отварям на компютъра си.Ако някой разполага с такъв план ще съм благодарна да ми го изпрати по е-mail.

cecy

Брой мнения : 1
Registration date : 14.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите