Варненският регион подготвя устройствена схема

Go down

Варненският регион подготвя устройствена схема

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Вто 28 Окт 2008, 10:41 pm

Варненският регион подготвя устройствена схема

http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=571484

Община Варна ще участва с 5700 лв. в изготвянето на териториална устройствена схема за Варненския регион, реши комисията по архитектура към общинския съвет на Варна. Сумата е 38% от общо необходимите средства за реализацията на проекта. Общините от Варненска област имат съгласие да се обединят в сдружение, чрез което да съгласуват бъдещите общи за тях инфраструктури проекти.

"Схемата е от особено значение за цялостното развитие на района и ще обозначи рамките, в които Варна ще окаже влияние на останалите населени места в областта. В проекта ще се включат всички общини от региона", мотивираха се от комисията.

Срещу решението се обяви Данчо Симеонов от ГЕРБ. Според него с това община Варна изземва част от функциите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Бюджетът на община Варна изостава в приходната си част, стана ясно на комисия "Финанси" към общинския съвет. Постъпленията от приватизация са 29 млн. лв. по-малко от очакването. Голяма част от малките фирми избягват плащането на патентен данък, след като доброволно са се регистрирали по ДДС. Общината е очаквала 4.6 млн. лв. приходи по това перо, а постъпленията са 900 хил. лв. Сериозен спад има и в събраните средства от налога, начисляван върху продажбата на недвижимите имоти.

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите