Проект към EU фондове -монорелсов трансп. Варна

Go down

Проект към EU фондове -монорелсов трансп. Варна

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Вто 28 Окт 2008, 10:06 pm

Предистория: След обсъждането на част комуникации организирано от САБ г-н. Свилен Крайчев предложи да запознае архитекти и комуникатори с идеите за развитие на монорелсов транспорт във Варна. Той е направил сериозни проучвания по въпроса, който представи с презентация.

Продължението: Утре 29.10.08 (сряда) от 11:00 ч., ет.9, ст.902 в Община Варна ще бъде проведена дискусионна среща при зам. кмета на Община Варна Свилен Райчев във връзка с осъществимостта на въвеждане на устойчив комбиниран транспорт в гр. Варна. Инициативата е на НПО Зелена Варна, НПО БИТСП Варна и ОЦОСУР.
Моля, запознайте се с идеята за проект и кореспонденцията с Община и ОбС Варна


Последната промяна е направена от арх. Калина Павлова на Вто 28 Окт 2008, 10:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Началото

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Вто 28 Окт 2008, 10:07 pm

След обсъждането на част комуникации организирано от САБ г-н. Свилен Крайчев предложи да запознае архитекти и комуникатори с идеите за развитие на монорелсов транспорт във Варна. Той е направил сериозни проучвания по въпроса, който представи с презентация. Който желае мога да му я пратя.

Монорелсовия транспорт е удобен и еколого съобразен, което го прави вариант за решаване на проблемите на транспорта във Варна още повече като се има предвид, че прокарването на метро за Варна ще е доста скъпо с оглед подпочвени води и излиза нерентабилно.

В момента се подготвят формулярите за кандидатсване по програма 4.1 на Европейския съюз за 100% финансиране на проучване на възможностите за изграждане на монорелсов транспорт във Варна. Документите ще се внесат в Министерството октомври месец. След одобряването на проекта ако това стане ще бъде даден срок от 18 месеца за реализацията му. Сумата предполага обявяване на търг за изпълнение на проучването на ниво Европейски съюз. Най-вероятно ще се търси и съдействието на местни фирми и специалисти.

Г-н Крайчев вижда важната роля и на архитекти и комуникатори и се надява на активно взаимодействие със САБ.станциите:арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите