„мълчанието на агнетата”

Go down

„мълчанието на агнетата”

Писане by арх.Калина Митева-Павловa on Нед 05 Окт 2008, 3:43 pm

http://vlastta.com/nivo1.php?id1=&id2=&id3=1538&table=analizi&sluchai=1

Кървавият погром на бандитите с чукове над Огнян Стефанов и последвалият скандал в ДАНС извади „новина” – подслушвали журналисти! Добро утро! Да не би някога да са спирали да го правят? Ако от сегашната разработка с поетичното име „Галерия” изскочиха имената на 50 журналисти, то едва ли някой си мисли, че те са единствените. Още повече, както разбрахме пак от актуалния скандал, разрешението за използване на СРС-та се подписвало само след устно искане, писменото щяло да отнеме много време?!?

Събитията от 22 септември до днес биха предизвикали вълна от протести и биха довели до оставката на правителството във всяка демократична държава. Или най-малкото до оставки на отговорните министри и шефове на агенции като ДАНС. У нас реакцията е „мълчанието на агнетата”. Никой не даде сигнал за солидарност с журналистическата гилдия, освен ако не броим за реакция няколкото вяли протеста в София и страната и излезлите декларации.

Мълчахме след наказателно-назидателната акция на чуковете срещу свободното слово! Мълчим след признанието, че ни подслушват с цел да ни рекетират! Защо мълчим? Докога ще мълчим? Наистина ли сме четвърта власт? Имаме ли сила да се опълчим срещу посегателството над медиите? Можем ли (дори за ден) да спрем издаването на вестници и излъчването в ефир? Имат ли волята затова издателите? Или и те са под пълен контрол?

арх.Калина Митева-Павловa

Брой мнения : 854
Location : Varna
Registration date : 03.12.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите